وظیفه اصلی وزارت بهداشت سیاستگذاری و نظارت است/ لزوم حمایت بیمه ای از خدمات دندانپزشکی

وزیر بهداشت با تاکید براینکه که وظیفه اصلی وزارت بهداشت سیاستگذاری و نظارت است، گفت: باید از تصدی گری و اجرا خارج شویم تا بتوانیم به سیاستگذاری و نظارت بپردازیم. به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم اولین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان، گروه هدف در این حوزه را دانش آموزان ۶ تا ۱۲ سال بیان کرد و گفت: اگر بتوان در سنین کودکی از دندان ها مراقبت کرد در سنین بالا نیازی به درمان و هزینه برای آنها وجود ندارد البته علاقه مند هستیم که بتوانیم این برنامه را تا گروه سنی ۱۸ سال ادامه دهیم. وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات پیشگیرانه و درمانی در زمینه سلامت دهان و دندان برای ۷ میلیون دانش آموز، افزود: در حوزه پیشگیری و درمان توانستیم دندان های پوسیده را درمان و شیارهایی که ممکن است در دندان ها باعث ایجاد عفونت در دندان شود را ترمیم و پر کنیم. وی بر لزوم تشکیل بیمه تکمیلی برای دریافت خدمات دندانپزشکی در رده سنی مورد نظر تاکید و ابراز امیدواری کرد تا بتوان با بیمه های تکمیلی در حوزه دهان و دندان به توافق برسیم تا سهمی از هزینه را مردم و سهمی را ما از طرح تحول سلامت پرداخت کنیم. وزیر بهداشت در ادامه در خصوص ارایه خدمات درمانی به اتباع افغانی در ایران گفت: براساس تفاهم نامه ای که میان ما با وزارت کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شده است، انتظار میرفت حدود ۱ میلیون نفر از افاغنه ساکن ایران در حوزه درمان خدمات دریافت کنند، اما در حال حاضر همه خدمات درمانی بر دوش وزارت بهداشت است و بالاخره برای حوزه سلامت کشور هزینه ای اضافی تلقی می شوند. دکتر هاشمی همچنین با تاکید بر لزوم تقویت در مدیریت یکپارچه در حوزه نظارت ، گفت: ما مدعی این مسئله که در حوزه نظارت خوب عمل کرده ایم نیستیم چرا که بخشی از نظارت ها برعهده سازمان نظام پزشکی، قوه قضاییه و بخشی در اختیار ما است. دکتر هاشمی افزود: برای نظارت خوب نیاز به ناظر داریم که این امر هم نیاز به مجوز استخدام و تامین اعتبار برای حقوق این افراد دارد. وی با بیان این که وظیفه اصلی وزارت بهداشت سیاستگذاری و نظارت است، افزود: متاسفانه در حال حاضر کار ما اداره بیمارستان، تامین دارو و تجهیزات پزشکی و به طور کلی تصدی گری شده است و لازم است از این تصدی گری و اجرا خارج شویم تا بتوانیم به سیاستگذاری و نظارت بپردازیم. وزیر بهداشت همچنین در خصوص کاهش مدت طرح دندانپزشکان گفت: از معاونت آموزشی خواسته ایم تا مدت زمان طرح دندانپزشکی مثل پزشکی شود و تعدیل یابد. دکتر هاشمی در ادامه با بیان این که برای تعرفه های پزشکی امسال باید سال گذشته تصمیم گرفته می شد، گفت: باید در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شود که قبل از ارائه بودجه کشور، تعرفه پزشکی را اعلام کند تا تعرفه پزشکی در قالب بودجه بسته شود. وزیر بهداشت تاکید کرد: لازم است برای تعرفه های پزشکی واقع بینانه عمل کرد و به جیب مردم و خزانه دولت توجه شود. دکتر هاشمی در ادامه گفت: در حال حاضر در بیمارستان های دولتی هزینه ها ۴۰ درصد بیشتر از رقمی است که بیمه ها از ما خرید می کنند که این مسئله باعث اختلال در خدمات بیمارستانی می شود.