کنترل عفونت در دندانپزشکی

تعریف و هدف از کنترل عفونت

کنترل عفونت در مراکز دندانپزشکی، اعم از مطب ­ها ،درمانگاه­ ها و دانشکده ها ، همیشه از اهمیت ویژه­ای برخوردار بوده است. چرا که ماهیت خاص درمان ­های دندانپزشکی و تجهیزات مورد استفاده و همین طور تماس مکرر این وسایل با خون و بزاق بیماران است.

اهداف:

۱. کاهش میزان عفونت

۲.  انتخاب روش مناسب و برنامه­ریزی جهت کنترل عفونت

۳.  پیشگیری از انتقال بیماری­های عفونی نظیر ایدز و هپاتیت از فردی به فرد دیگر

کنترل عفونت عبارتست از سیاست و روش هایی براي به حداقل رساندن انتشار بیماري هاي عفونی، که معمولا توسط میکروارگانیسم ها از تماس انسان با انسان، حیوان با انسـان، انسـان بـا سـطوح آلـوده، از راه ذرات موجـود در هـوا، و سرانجام از راه آب و غذا در کلینیک و بیمارستان منتقل می شود.

تاریخچه گروه کنترل عفونت دانشکده دندانپزشکی  بابل

در سال 1383 با پیشنهاد خانم ویدا قاسم زاده، سرپرستار بخش جراحی واحد کنترل عفونت دانشکده با اهداف زیر ایجاد شد و مسئولیت آن برای مدت 10 سال به ایشان محول گردید.

تزریق واکسن آنفلوآنزا بصورت سالیانه برای کلیه دانشجویان و کارکنان

تزریق واکسن هپاتیت برای دانشجویان جدیدالورود در 2 مرحله

ایجاد بخش CSR و نظارت بر نحوه پک کردن وسایل

نظارت بر نحوه امحاء پسماندها و وسایل عفونی

نظارت بر کار خدمات جهت انجام صحیح امور

سپس سرپرستی این واحد به دکتر منصوره محمدی، دکتر آلاله شجاع رضوی، دکتر آکام سعیدی محول شد. در حال حاضر این مسئولیت به دکتر فهیمه حامدی راد سپرده شده است.

برای دسترسی به جزوه تهیه شده توسط دکتر فهیمه حامدی راد مسئول کنترل عفونت دانشکده دندانپزشکی بابل، بر روی لینک زیر کلیک نمایید

عفونت چیست؟ راههای کنترل عفونت در دندانپزشکی