راه اندازی واحدهای دندانپزشکی در مراکز جامع سلامت /ارایه خدمات وارنیش فلوراید برای ۸ میلیون دانش آموز

معاون بهداشت باتاکید بر لزوم هزینه کرد اعتبارات دهان و دندان در جای خود گفت: سهم دولت در ارایه خدمات دندانپزشکی حدود ۸ درصد است. به گزارش وبدا، دکتر سیاری در مراسم اولین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان، حوزه سلامت را به دلیل ارایه خدمات بهداشتی و درمانی، یکی از حساسترین حوزه ها بیان کرد و گفت: با مدیریت و برنامه ریزی و استفاده از علم و تکنولوژی میتوان مشکلات دراین حوزه را برطرف کرد که البته برنامه تحول سلامت با برنامه ریزی دقیق و مدیریت صحیح توسط شخص وزیربهداشت بسیای از مشکلات موجود در حوزه سلامت را برطرف کرد. معاون بهداشت بالاترین بروز و شیوع بیماریهای دهان و دندان را پوسیدگی دندان ها بیان کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد افراد جامعه پوسیدگی دندان دارند. دکتر سیاری با بیان این که سهم ۲۰ درصد پرداخت از جیب مردم مربوط به خدمات دندانپزشکی است، افزود: سهم دولت در ارایه خدمات دندانپزشکی حدود ۸ درصد است. وی آموزش و پیشگیری جهت کنترل بیماری های دهان و دندان را یکی از اقدامات و راهکارها در طرح تحول سلامت دهان و دندان بیان کرد و افزود: بهره مندی مردم از خدمات دندانپزشکی و همراه کردن بیمه ها در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در کمک به بهره مندی مردم از این خدمات از دیگر اقدامات این طرح است. دکتر سیاری همچنین، با اشاره به برنامه ارتقا سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی کشور با هدف بهبود شاخص DMFT ، افزود: فعال سازی شیفت عصر مراکز بهداشتی و درمانی با هدف افزایش سهم دولت در ارایه خدمات دندانپزشکی و افزایش بازدهی مراکز، برنامه ارایه خدمات دهان و دندان در قالب بیمه روستایی جهت همراه کردن بیمه ها و افزایش بهره مندی از خدمات و برنامه ارایه خدمات دهان و دندان در قالب پزشک خانواده شهری و راه اندازی مراکز تجمعی دندانپزشکی و پایگاه های ثابت سلامت دهان و دندان دانش آموزی از برنامه های اداره بهداشت دهان و دندان است. معاون بهداشت در ادامه با اشاره به تکمیل شناسنامه الکترونیک سلامت دهان و دندان دانش آموزی برای ۴ میلیون نفر، افزود: برای حدود ۸ میلیون جمعیت دانش آموزی با پوشش ۸۰ درصد و برای کلیه پایه ها در دو نوبت، خدمات وارنیش فلوراید ارایه شد. به گفته دکترسیاری بیش از ۵۰۰ دستگاه یونیت سیار در سطح کشور جهت ارایه خدمات سلامت دهان و دندان در مدارس توزیع شده است. معاون بهداشت همچنین، از بازسازی و استاندارد سازی فضای فیزیکی واحدهای بهداشت و دهان و دندان بیش از ۱۲۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی در کشور خبر داد و گفت:بیش از ۷۰۰ نفر نیروی جدید در مراکز بهداشتی و درمانی روستایی که سال ها فاقد نیرو بودند، بکار گرفته شدند. وی با بیان این که خدمات سلامت دهان و دندان سطح یک رایگان به کلیه روستاییان و خدمات سطح ۲ رایگان به گروه هدف زیر و شیرده ۱۴ سال و مادران باردار ارایه می شود، افزود: ارایه خدمات سلامت دهان و دندان سطح یک به گروه تحت پوشش توسط مراقبین سلامت صورت می گیرد. دکتر سیاری همچنین از راه اندازی واحدهای دندان پزشکی در مراکز جامع سلامت خبر داد و گفت: خدمات سلامت دهان و دندان درقالب برنامه خدمات گسترش شبکه شهری در شهرها و حاشیه شهرها و جمعیت زیر ۵۰۰ هزار نفر ارایه شد. وی در ادامه با اشاره به افزایش اعتبار سهم دهان و دندان بیمه روستایی از ۴ درصد در سال ۹۳ به ۷ درصد در سال ۹۴، افزود:بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبار برنامه پزشک خانواده شهری جهت افزایش فعالیت واحدهای بهداشت دهان و دندان و آماده سازی زیر ساخت ها توزیع شد. دکترسیاری همچنین، بر لزوم هزینه کرد اعتبارات دهان و دندان در جای خود تاکید کرد و افزود: با توجه به وجود اعتبارات دهان و دندان در بیمه روستایی باید قراردادها با دندانپزشکان و بهداشتکاران دهان و دندان بسته شود تا منجر به کسورات نشود. وی با تاکید بر اینکه در سطح یک، ارایه خدمات سلامت دهان و دندان باید توسط نیروی بهورز، مراقب سلامت و کاردان بهداشت دهان صورت گیرد، افزود:باید درسطح دو خدمات، دندانپزشکان و بهداشتکاران دهان و دندان در مراکزبهداشتی و درمانی ارایه خدمت کنند.