محققان ایرانی موفق به طراحی و تولید پانسمان سیلور (نانوپك ) شدند

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر مجید ذاكری یكی از اعضاء گروه تحقیقاتی در خصوص این اختراع اظهار داشت :‌در حال حاضر پانسمان هایی كه در زمان جراحی های لثه و در محیط دندانپزشكی استفاده می شود تحت عنوان كوپك از خارج از كشور وارد می شود و تنها جنبه حفاظتی برای زخم داشته و نقشی در تسریع در فرایند ترمیم زخم یا بازسازی بافت ندارد. وی گفت : بر اساس تحقیقات انجام شده نقره خاصیت آنتی باكتریال داشته و در درمان زخمهای دیگر از جمله سوختگی ها و یا زخمهای دیابتی، ویژگی این ماده ثابت شده است. ذاكری خاطر نشان كرد :‌محققان این گروه در سه مرحله فعالیت تحقیقاتی غلظت نقره در جذب مخاطی برای استفاده در پانسمانهای دندانپزشكی مورد بررسی قرار دادند و در نهایت به غلظتی دست یافتند كه اثرات سمی نداشته باشد . وی اضافه كرد : پانسمان تولید شده در یك مرحله طرح تحقیقاتی بر روی جراحی لثه حیوان مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج آن حاكی از این است كه پانسمان تولید شده از نظر ساختاری علاوه بر حفاظت از زخم خاصیت ترمیم بافت و تسریع در بهبود زخم را نیز داراست . وی مدت اجرای این طرح را سه سال عنوان كرد و افزود :‌این فراورده حاصل همكاری گروهی و ۴ مرحله تحقیق و پژوهش است و ۱۱۰ میلیون ریال برای اجرای آن هزینه شده است . ذاكری در خصوص برنامه برای تولید تجاری این فراورده اظهار داشت :‌فرآیند تولید داروها و محصولات پزشكی بسیار پیچیده است و نیاز به بررسی های زیادی دارد اما در صورت حمایت همه جانبه و تولید پانسمان نانو سیلور علاوه بر كاهش واردات پانسمانهای دهانی(كوپك) ، گام مهمی در تسریع در روند درمان بیماران برداشته می شود .