مواد دندانی معروف بهˈهیدروکسی آپاتیتˈ استخوان سازی را تحریک می کند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا ازنخستین کنگره بین المللی بیومواد دندانی،دکترˈتبسم هوشمندˈ افزود: همچنین از مواد ˈهیدروکسی آپاتیتˈ علاوه بر ساخت انواع گرفتها ( پیوند)، در تهیه پوششهای ایمپلنت برای استخوان سازی مطلوب تر و نیز ساخت داربست در مهندسی بافت استفاده می شود. وی در ادامه در مورد بیومواد دندانی (زیست مواد دندانی) نیز گفت: اینها، موادی هستند که برای جایگزینی تا ترمیم و بازسازی انساج تخریب شده دندان ها و بافت های مجاور به کار می روند. وی افزود: همچنین اخیرا با به کارگیری فناوری نانو بسیاری از بیومواد دندانی در قالب نانو مواد تهیه می شوند. عضوهیات علمی دانشکده دندانپزشکی تهران این دسته مواد را شامل انواع گوناگونی از مواد مورد استفاده درپروتزهای دندانی، ترمیم های دندان، ارتودونسی، معالجه ریشه، ایمپلنت های دندانی و انواع گرفت ها برشمرد وافزود: انواع داربست های مورد استفاده در مهندسی بافت نیز از این دسته هستند. وی ادامه داد: بیومواد دندانی (زیست مواد دندانی) برای محیط دهان و بدن بیمار سازگار است و با قرار گرفتن در محیط دهان پاسخ بیولوژیک مناسب را ایجاد می کند. هوشمند گفت: بیومواد دندانی به صورت موضعی و سیستمیک در بدن بیمار التهاب، آلرژی و یا سمیتی ایجاد نمی کند. گاه در گرفت ها ، این مواد از استخوان خود بیمار، استخوان گاو یا سایر گونه های حیوانی تهیه می شوند. هوشمند با بیان این که طیف وسیعی از مواد، زیست مواد دندانی (بیومواد دندانی) را تشکیل می دهند، افزود: این مواد شامل سرامیک، فلزات (تیتانیوم) و نیز موادی به اسم کامپوزیت هستند. بر اساس این گزارش، نخستین کنگره بین المللی مواد دندانی ایران از 15 تا 17 آذر ماه در سالن شهید دکتر هدایت دانشکده دندانپزشکی تهران برگزار می شود.