انواع مختلف ارتودنسی

دکتر میثم میرزایی استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل

مصاحبه خبرنگار روابط عمومی دانشکده  با دکتر میرزایی  مدیر گروه ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی بابل

دکتر میثم میرزایی متخصص ارتودنسی ، عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی

از انواع روش های ارتودنسی برایمان شرح داد و گفت:

ارتودنسی با پلاک های متحرک سیم دار:

این نوع ارتودنسی بیشتر برای اصلاح ناهنجاری های فکی در دوران قبل بلوغ و یا درمان محدود نامرتبی دندان(اغلب تک دندان) استفاده می گردد.

ارتودنسی ثابت با براکت فلزی:

این نوع از ارتودنسی که قدیمی ترین روش ارتودنسی ثابت می باشد عموما از براکت ها با جنس استنلس استیل می باشد.

این براکت ها به روی دندان  چسبانده می شود و با اعمال نیرو به آهستگی سبب جابجایی دندان ها و ردیف شدن آنها می شود.

ارتودنسی ثابت با براکت شفاف:

در این روش از براکت هایی با جنس سرامیک استفاده می شود . این براکت ها شفاف و زیبا هستند و ضعف آن در شکننده بودن می می باشد

طولانی شدن مدت درمان و احتمال شکست مینای دندان در حین خارج کردن براکت از مشکلات آنهاست.

ارتودنسی نامرئی ( اینویزالاین)

در این نوع از ارتودنسی پلاستیک های شفاف متعدد برای حرکت دندان ها ساخته می شود که به صورت مرحله مرحله باید مورد استفاده قرار گیرد. برای این نوع از ارتودنسی باید اسکن سه بعدی کامپیوتری از دندان تهیه شود و در  لابراتوار مخصوص این تری ها تهیه گردند.

از مزایای این روش زیبا بودن ، قابلیت بهتر رعایت بهداشت دهان و تغذیه راحت تر (بعلت متحرک بودن) می باشد و لیکن هزینه بالا و عدم کارایی در برخی مال اکلوژن ها از مشکلات آنهاست.

دکتر میرزایی استادیار دانشکده دندانپزشکی بابل ارتودنسی درمانی است که برای اصلاح نامرتبی دندان ها و ناهنجاری های فکی استفاده میشود. این درمان هیچگونه محدودیت سنی ندارد  ولیکن با توجه به نوع ناهنجاری های فکی و سن مراجعه کننده انواع مختلف ارتودنسی استفاده میگردد.